HR Cafe 1.0

Първото издание от поредицата „HR Кафе” във Факултета по химия и фармация има за цел да срещне студентите със специалисти "Човешки ресурси" от химически и фармацевтични компании. Неформалният характер на събитието ще ви даде възможност за директен контакт с хората, ангажирани с подбора на нови служители и кариерното развитие на персонала.

Освен, че ще получите информация за актуални работни и стажантски позиции, в по-голямата част от времето ще можете свободно да задавате своите въпроси за спецификите на подбора, на интервюто за работа, върху какво да наблегнете в процеса на кандидатстване, кои са ключовите умения и компетенции за професионална реализация и т.н. С две думи, всичко, което ви интересува по отношение на професионалното и кариерното ви развитие в компаниите, които ще ни гостуват (а и не само). А те са:

-----------------------------------------------------------------------------------
Weber е част от групата Saint-Gobain. Направление Weber оперира на българския пазар от 2001 г. с производство на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори.

Компанията е лидер на пазара на строителни материали, предоставяйки иновативни решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда. Основен приоритет на Weber, като част от мултинационалния концерн Saint-Gobain, е създаването, производството и разпространението на устойчиви и сигурни решения. Weber България разполага с два завода на територията на страната и има 74 служители.

Основен лектор от страна на Weber България ще бъде г-жа Снежана Семова. Г-жа Семова е изпълнителен директор на „Сен-Гобен Констракшън Продъктс България“, направление Weber. Оглавява компанията от създаването ѝ през 2001 г. Завършила е Технически университет в София. Кариерата си в строителния бранш започва през 1995 г. и израства до търговски директор в австрийска компания за строителни материали.

------------------------------------------------------------------------------------------

Тева Фармасютикълс Индъстрийз Ltd. е глобален лидер в генеричната индустрия, с иновативни терапии в избрани области, включително Централна Нервна Система (CNS,), болка и респираторна област.
Компанията предлага висококачествени генерични продукти и медикаменти в почти всяка терапевтична група, за да посрещне и отговори на нуждите на пациентите. Тева Фармасютикълс Индъстрийз Ltd. има установено присъствие в генерични, иновативни продукти, продукти без лекарско предписание (OTC) и активни субстанции (API), надграждайки върху повече от 100-годишно наследство, с напълно интегрирана система за разработка и развитие (R&D), силна производствена база и глобална инфраструктура и мащаб. Компанията се стреми да работи по социално-отговорен и опазващ околната среда начин. Базирана в Израел, с производствени и разработващи съоръжения в целия свят, Тева Фармасютикълс има 45 000 професионалисти, отдадени да подобряват живота на милиони пациенти. Повече информация на www.tevapharm.com.

От август 2016 г. Актавис е част от Тева. В България обединената компания работи с името Актавис и е най-големия работодател във фармацевтичната индустрия. Актавис-компания на Тева- управлява два фармацевтични завода, търговска организация и множество глобални корпоративни функции.

В дискусията ще се включи г-жа Весела Апостолова, Човешки ресурси, Актавис Дупница.

----------------------------------------------------------------------------------------

Карлсберг Груп е динамично и вдъхновяващо място за работа, където ще имате възможност да работите с едни от най-добрите брандове в света. Компанията развива своята дейност в три региона: Западна Европа, Източна Европа и Азия. Карлсберг е четвъртата по големина пивоварна компания глобално, с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира на Стария континент.
Карлсберг Груп има над 42 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. В тези пазари компанията установява силно бизнес присъствие, благодарение на завладяваща новаторска амбиция и фундаменталната промяна в начина, по който работи.

Историята на Карлсберг в България започва в далечната 1882 година, когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и заедно с предприемчиви шуменци поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско пиво. След 2002 година Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния датски концерн Карлсберг.

В Карлсберг България работят близо 500 служители, в това число всички служители на пивоварните в Шумен и Благоевград, както и административния екип от офис София, търговската сила и логистичните центрове в цялата страна.

От страна на Карлсберг ще се включи г-жа Виктория Вакова, HR Business Partner – Supply Co. С 15 години опит в областта на управление и развитие на човешките ресурси. Работила е за добре познати компании в индустрии финанси и банкиране, производство, бързо оборотни стоки, като например International Banking Institute, Dundee Precious Metals, Metro Cash & Carry, Carlsberg Bulgaria.

------------------------------------------------------------------------------------------

Софарма Трейдинг АД и верига аптеки SOPharmacy

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори.

Трите важни ценности в основата на успешния бизнес модел на Софарма Трейдинг са иновациите, екипния дух и страстта, с които компанията посреща своите клиенти и партньори.

През 2015 година, Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия извън България, навлизайки на сръбския пазар. През същата година компанията откри и първите, собствени ритейл обекти на аптечен пазар под марката SOpharmacy.

SOpharmacy е нова концепция аптеки, създадена с вдъхновение, енергия и професионализъм, за да предложи съвременен подход в обслужването на здравните потребности на пациентите в България. Мисията на SOpharmacy е да се превърне в доверен партньор в грижата за здравето на пациента...за цял живот!

В събитието ще вземат участие:
- Румена Бонгалова – Мениджър Привличане на таланти и работодателска марка. Г-жа Бонгалова има опит в изграждането на стратегии за привличане на таланти и утвърждаване на работодателска марка, натрупан в ролята й на ръководител екип “Привличане на таланти” в Хюлет-Пакард за различни страни в централна и източна Европа с екипи базирани в България и Полша. Преди да започне работа на последната си позиция като консултант по подбор за Европа, Близкия изток и Африка, Румена е изпълнявала ролята на HR бизнес партньор за търговската организация на Хюлет-Пакард Софтуеър в региона. Започва кариерата си в сферата на човешки ресурси преди 10 години в консултантска агенция.

- Цветомира Любенова – Специалист Привличане на таланти. Г-жа Любенова завършва магистърска програма Трудови пазари и развитие на човешките ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Още в периода на обучение стартира работа в Софарма Трейдинг на стажантска позиция в отдел Човешки ресурси и администрация. Основният й опит е в процесите по привличане на таланти.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Събитието ще се проведе в Заседателната зала на ФХФ, на 20.11 - вторник. Започваме в 16:00!

Очакваме ви!