Конкурс "Лаборатория за слава FameLab" 2019

За 13-та поредна година Британски съвет организира в България конкурса за разбираемо говорене за наука "Лаборатория за слава FameLab". Конкурсът е отворен за участие за млади учени, студенти и работещи в технологичните и научни направления (STEM),
както и за учители по същите направления.
Кандидатите ще имат три минути пред обща, неспециализирана публика да разкажат за своята научна работа или за научна тема, която ги вълнува.
Специално жури ще ги оценява по три прости критерия – яснота, научно съдържание и харизматичност – и ще подбере финалистите за националния кръг на FameLab. Преди финала, избраните млади учени ще преминат през майсторски клас по комуникация на науката, воден от британски експерт.

Ако обичате да обяснявате научни факти, концепции и теории на приятели и роднини и мислите, че сте много добри в това, елате и се опитайте да убедите публиката и журито на FameLab! Дори и да не мислите, че сте добри, но обичате науката, елате и пробвайте пак! Изненадайте нас и себе си!

Кастинг в София
16 март 2019 г., 10:00 ч.
Алма Алтер, СУ
(възможно е обявяване на дата за втори кастинг)

Майсторски клас (задължителен за финалистите)
13 и 14 април 2019 г.

Национален финал
В рамките на Софийския фестивал на науката, 9-12 май 2018 г.
София Тех Парк

Конкурсът се организира от Британски съвет по лиценз на Челтнъмския фестивал на науката (Обединено кралство), а основен партньор в България още от създаването му е Министерството на образованието и науката.
За повече информация и записване за участие: www.britishcouncil.bg/famelab