Какви са възможностите и предизвикателствата на образованието в ЕС

Какви възможности предлагат европейските програми за образование и мобилност на младите граждани в ЕС? Какви са предизвикателствата, с които се сблъскват българските студенти, избрали образование в чужбина? А какво предлагат отделни европейски държави?

На тези въпроси ще отговорят експерти по европейските образователни програми от Центъра за развитие на човешките ресурси, както и представители на "Тук-Там", сдружение с нестопанска цел за българи с образование и опит в чужбина. Това ще се случи в рамките на събитието "Образование и мобилност в ЕС", организирано от "Дневник". Срещата, на която "Кариери" е медиен партньор, ще се проведе на 27 ноември 2015 г. от 09:30 ч. в Домът на Европа.

Събитието е насочено към студенти и младежи, които искат да се запознаят с възможностите за образование и професионално развитие по програмите на Европейския съюз. Всички желаещи могат да се включат безплатно след предварителна регистрация.

Сред лекторите ще бъдат Велина Христова, която работи в сферата на бизнес развитие и стратегия и е проектен ръководител в "Тук-Там", както и Мариела Вачева, финансов консултант и съосновател на сдружението.

За регистрация и повече информация: http://www.economedia.bg/eventinfo.php?guid=2645539