Конкурс за стипендия "Предприемач в науката" и обучение за предприемаческо мислене и умения

30 000 лв. годишна стипендия и предприемаческо обучение за млади учени

Конкурс за стипендия "Предприемач в науката" и обучение за предприемаческо мислене и умения са част от проекта на фондация "Карол Знание", чиято цел е създаване предприемачи в науката и е насочен към млади учени в областта на нано- и биотехнологиите.

Дизайнът на обучението "Предприемачи в науката" е създаден за учени и включва теми с изцяло практическо приложение - създаване на научен продукт, трансфер на технологии от науката към бизнеса, предприемаческо мислене и лична ефективност, теория и практика на стартъп и спин-оф компании, финансиране на научни проекти, интелектуална собственост, личен брандинг, нетуъркинг и презентационни умения.

Специално място е отредено на иновационните екосистеми и моделът на Кеймбридж, като лектор по темата ще бъде мениджърът на проекта Нели Олова. Тя е завършила докторантура по епигенетика в Кеймбриджкия университет и предприемачески курсове за докторанти в Cambridge Judge Business School - бизнес школата на Кеймбриджкия университет.
Другите лектори ще са учени-предприемачи, хора от бизнеса, които ще споделят реални бизнес казуси от България и света, добри практики и истории на успеха.

Финалът на обучението ще е конкурс за годишната стипендия "Предприемач в наука", в размер на 30 000 лв. Право да кандидатстват ще имат само учени, завършили обучението "Предприемачи в науката". Те ще направят презентация на бизнес проектите си, като използват новите знания и умения. Оценка ще даде жури, съставено от лекторите в програмата.

Още подробности можете да видите тук: http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/30-000-lv-godishna-stipendiia-i-pr...