Среща с представител на компания Honeywell

На 26.02.2015 г. (четвъртък) от 12:30 ч. в Заседателната зала на Факултета по химия и фармация ще се състои среща с д-р Евгени Колев – изследовател в компания Honeywell (USA) – компания с около 132 000 служители по целия свят, в това число над 22 000 инженери и учени, която произвежда технологии за справяне с едни от най-големите предизвикателства в света като енергийна ефективност, производството на зелена енергия, безопасност и сигурност, глобализация и производителност.

На срещата, под надслов „Житейски лутания в химията”, д-р Колев ще се опита да даде отговор на въпроса за обусловеността между смъркането на перманганат и снабдяването с докторат по химия, разглеждайки последователно причинно-следствените връзки в кариерното си развитие. Д-р Колев ще се опита да се оправдае за всички грешни стъпки в живота си, давайки примери за доста от тях (вкл. три частично публикуваеми прибежки до Алхимията и доста повече на провали и зарязани пътеки). Разбира се по-специално ще бъдат разгледани тези свързани с избора на професията "химик". От друга страна аудиторията ще има чудесната възможност да го притиснете с въпроси* за образованието след ФХФ-СУ, къде и как може да се учи в чужбина. Защо!? Изборът академия или индустрия? Киноа или жито?

Поканени са всички студенти и преподаватели на Факултета по химия и фармация, СУ ”Св. Кл. Охридски”.

*Всякакви лични и професионални отговори от &@$# години опит в казана на Химията са гарантирано непълни и неточни, но пък може би малко по-близо до истината от тези на чичо Ганчо от втория етаж.