Блог на ChimAdmin

Информационна среща за стипендиите ДААД /Германска служба за академичен обмен/

Повече от 25 години ДААД възлага на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий” администрирането на стипендиите на ДААД /Германска служба за академичен обмен/. Стипендиите на ДААД са насочени към студенти – летни езикови курсове и магистърски стипендии за всички специалности; както и за преподаватели, докторанти и млади учени – изследователски стипендии. Селекцията на кандидатите се извършва от комисия, чиито членове са представители на университети в Германия, български университетски преподаватели, подбрани от МФ „Св. Св.

Лекция на Нобеловия лауреат по химия, проф. Жан-Мари Лен

В рамките на съвместна инициатива "Срещите на бъдещето" между Българска академия на науките и Френския културен институт, на 4 май (петък) от 11 часа в залата на Института по механика (научен комплекс 1, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 4), ще се проведе среща с Нобеловия лауреат по химия за 1987 г. - проф. Жан-Мари Лен.

Той ще изнесе лекция на тема: Perspectives in Chemistry: Molecular – Supramolecular – Adaptive Chemistry

Резюмето на лекцията можете да прочетете тук: https://goo.gl/KYG2Ei

Национален конкурс за наградата на академик Иван Юхновски "Изявен млад учен в областта на органичната химия" - 2018

За втора година, Химикотехнологичния и металургичен университет и Съюза на химиците в България организират Националния конкурс за наградата на академик Иван Юхновски "Изявен млад учен в областта на органичната химия" - 2018.
Наградата се дава на млад български учен, на възраст до 35 г., за изследвания в областта на органичната химия, извършени от него в България.

XVII-та Национална конференция по химия за студенти и докторанти, 16-18 май 2018 г.

На 16, 17 и 18 май 2018 г. във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе 17-тото издание на Националната Конференция по химия за студенти и докторанти

Конференцията се организира от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“ и Хумболтовия Съюз в България.

За участие в конференцията, изпратете заявка за участие и резюме на доклада на e-mail: scc2018@abv.bg.

Краен срок за изпращане на заявка за участие и резюме на доклад - 25.04.2018 г.

Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация – 02.05.2018 г.

До всички любопитни ученици (и не само)!

Факултетът по Химия и Фармация на СУ „Св. Климент Охридски“ е най-старото и с най-висок рейтинг висше училище по химия в България. За поредна година този храм на химиците отваря вратите си за всички, които искат да се докоснат до изкуството на правене на наука, да споделят незабравими мигове, изпълнени с много демонстрации и полезна информация, да видят най-модерната апаратура и методите, с които надникваме в света на химичните елементи и съединения, и го променяме.

Заповядайте на 2-ри Май от 14:00 ч., за да можете:

Страници

Subscribe to RSS - Блог на ChimAdmin